Yes! Geweldig eerste deel van een nieuwe serie over gepensioneerde spionnen

ArjenD 21 januari 2025
Alles in dit boek schreeuwt om heel veel meer delen in een nieuwe serie. En als ik het nawoord goed begrijp is dat precies wat we gaan krijgen: jippie! Want tjonge, dit is een uitstekende thriller!

De hoofdpersoon, op het eerste gezicht is ze een beetje nukkig, is heerlijk getroebleerd: altijd een goed recept voor interessante persoonlijke drama's. En daar schiet dit eerste deel niet op tekort. Haar karakter wordt voorzichtig, stapje voor stapje opgebouwd. Ik denk dat we in nieuwe delen van deze serie langzaam meer van haar zullen leren. De andere karakters krijgen ook al goed profiel. Ik ben met name heel nieuwsgierig wat voor rol het karakter Jo Tibodo in volgende delen zal krijgen; die kon wel eens heel belangrijk in de volgende delen kunnen zijn.

Sowieso is het concept van het boek heel boeiend: in een klein plattelandsdorpje in Maine wonen meerdere gepensioneerde spionnen. Ze vormen samen een boekenclub waar ze martini's drinken (De Martini Club) en waar ze het dorpje wat in de gaten houden en bovenal: naar elkaar omkijken. Als er dan ineens rare dingen gebeuren in het dorp, die een relatie lijken te hebben met een oude zaak van de hoofdpersoon, dan vloeit het spionnenbloed meteen weer door de aderen. Maar het zijn wel zestigers en zeventigers. Dus sommige dingen gaan nét even ietsje roestiger. Wie denkt dat dit een droogkomisch plot oplevert heeft het mis: de verhaallijn is ijzersterk, ontzettend spannend en toch ook nog met onverwachte wendingen. Kortom: een must-read voor liefhebbers van thrillers. En nu maar hopen dat de volgende delen inderdaad ook komen en net zo goed zullen zijn!

Meer recensies van ArjenD

Het waargebeurde oorlogsverhaal van een Joodse kleermakersfamilie. Een nieuw spraakmakend boek van Frank Krake. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.