Prachtig uitgewerkte karakters, mooie verhaallijnen

ArjenD 18 april 2025
Isabel Allende zorgt als auteur voor heerlijke boeken. Vooral de manier waarop zij bijzondere karakters neer kan zetten is ongeëvenaard. Haar karakters zijn nooit gemiddeld, altijd een beetje excentriek of bijzonder. Maar tegelijkertijd uiterst geloofwaardig. Dusdanig zelfs dat het heel gemakkelijk lukt om je in te leven, of het nou om mannen of vrouwen gaat, om jong of oud: Allende schiet altijd raak.

Ook de thema's van haar boeken zijn rijk: vele verschijningsvormen van liefde, maar dan nooit plat en obligaat, vaak vormgegeven tegen het kader van de wereldgeschiedenis. En dat geldt ook voor 'De wint kent mijn naam'. Ik heb het boek met veel plezier gelezen, het is een warm bad ook al is niet alles leuk en zijn sommige delen ronduit confronterend. Maar door de zwartste bladzijden van de wereldgeschiedenis heen, van de Tweede Wereldoorlog tot de meest afgrijselijke femicide in Zuid-Amerika, weeft Allende een liefdevol verhaal met meerdere verhaallijnen die prachtig in elkaar grijpen.

Gelukkig is Allende zeer productief en heb ik heel veel boeken van haar nog niet gelezen, want ik ben er van overtuigd: af en toe een Allende lezen is goed voor je.

Meer recensies van ArjenD