Matig tweede deel uit deze romantacyreeks met een onnavolgbaar einde

ArjenD 25 februari 2025
Nou, eindelijk uit... Weken over gedaan en toch niet helemaal enthousiast.

Het boek is een goed bedoeld vervolg op het razend succesvolle eerste deel Fourth Wing, zie mijn eerdere recensie van dat boek hier: https://www.hebban.nl/recensie/arjend-over-in-steen-gebrand

Een ijzeren vlam is inhoudelijk matig, het verhaal schiet van links naar rechts als of de auteur haar enthousiasme niet kon doseren en leest als een aaneenrijging van heftigheden. Het boek eindigt climaxieus in een gevecht dat aan alle eisen van de prototype fantasy novel voldoet en is in het laatste staartje onnavolgbaar. Ik heb er al véél uren lezen in zitten en ga dat einde niet nog eens lezen om te kijken of ik het dan wel begrijp.

Nu is het zo dat zelf de kritische lezers van dit tweede deel idolaat zijn van het derde deel uit deze serie, die recent is verschenen. Desondanks aarzel ik of ik daar aan ga beginnen. Ik vond het eerste deel matig, het tweede deel zeer matig, dus dat belooft niet veel voor deel drie. Wei weet dat ik er eens aan begin, voor nu ga ik eerst weer andere boeken lezen.

Meer recensies van ArjenD

Als Jolenes helikopter crasht in Irak, moet ze terugkeren naar het huwelijk en gezin dat ze onder hoogspanning achterliet. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.