Afgrijselijke moorden, maar ter verlichting veel mooie, onderkoelde zinnen
Wat fijn! Het tweede deel is beter dan het eerste. Dat gebeurt nogal eens anders om. En hoewel de auteur opnieuw de meest afgrijselijke moorden verzint en in het boek verwerkt, is het verhaal echt beter. Dat ze er voor kiest grotendeels met de zelfde hoofdpersonen te werken en hun karakter rustig verder uitbouwt is ook een pre. Tenslotte zitten hier en daar in het boek mooie, onderkoeld komische zinnen verstopt. Niet te veel, waardoor je er af en toe ineens op stuit en van kunt genieten.
Ik zou dit boek 3,5 sterren geven en rond het naar boven af in de hoop dat de stijgende lijn verder voort zet in de serie. Het is wel zo dat ik stiekem hoop dat de moorden misschien ietsje minder gruwelijk mogen worden, want die zijn net als in het eerste deel echt heel erg verschrikkelijk.