Eindelijk een spannend kinderboek
Wat een geweldig boek! Het is lang geleden dat ik zo’n meeslepend verhaal heb gelezen. Dit boek zit vol spanning, avonturen, boeiende personages en een fantastische wereld vol ontdekkingen. Ik kan het niet genoeg aanraden!
Het is uitermate geschikt voor het primair onderwijs: om voor te lezen, maar ook om te koppelen aan zaakvakken zoals natuur, aardrijkskunde, geschiedenis en techniek. Zelfs ecologie en zoologie komen aan bod.
Het verhaal van Arthur en Maud is prachtig: een sterke band tussen een tweeling, waarin een jongen zonder arm samen met zijn dappere en slimme zus op avontuur gaat om de eer van hun familie te herstellen na een onterechte beschuldiging. Vashti Hardy heeft de wereld levendig en gedetailleerd beschreven. De taal is prachtig, al kunnen sommige scheepvaarttechnische termen wat uitdagend zijn.
Een absolute aanrader!
Een absolute aanrader!