Hoofdagent Lieke van de Amsterdamse politie
Het boek “Het kan ook nooit normaal” is geschreven door Lieke Hester.
Lieke is werkzaam bij de Amsterdamse politie als hoofdagent bij bureau Burgwallen.
Ze spreekt zich ook openlijk uit over geweld tegen hulpverleners en zet zich hier voorin. Ze heeft een blog onder de naam “liekeschrijft”.
In “Het kan ook nooit normaal” beschrijft Lieke haar ervaringen als agent van de Amsterdamse politie. Aan het begin van ieder hoofdstuk staat welke functie ze op dat moment had.
Lieke beschrijft wat ze allemaal meemaakt tijdens haar diensten. Dit kan zijn het aanhouden van een zakkenroller, assisteren bij een (ernstig) ongeluk, een huis binnen gaan waar al een tijd niemand meer is gezien, bemiddelen bij ruzies maar ook slecht nieuws gesprekken voeren. Er zijn natuurlijk ook de grappige momenten en de dankbaarheid van mensen voor de hulp die ze hebben gekregen. Ook komt duidelijk naar voren dat er veel papierwerk zit achter iedere actie.
De verhalen geven een goed beeld van dit alles. Ze vertelt de verhalen op een eerlijke en rauwe manier. En uit alle verhalen blijkt hoe graag ze dit werk doet al is het niet altijd even leuk.
Lieke geeft je een goede kijk achter de schermen van haar werkzaamheden.
Ik heb het boek met veel plezier gelezen, was wel geschokt van de manier waarop veel mensen tegen politieagenten aankijken en op hen reageren. Na het lezen van dit boek heb ik nog meer respect voor het werk van een politieagent.
Het is heel fijn dat aan begin van sommige hoofdstukken staat wat er in het hoofdstuk voorkomt en dat je dan kan beslissen of je het wel of niet wil lezen.
Dit boek is zeker een aanrader het geeft je een goede inkijk in de wereld van een politieagent op straat.