Versnipperd verhaal in drie delen

Astrid Nieborg 30 september 2024
Het boek lijkt uit drie te bestaan: er zit een goede, spannende verhaallijn in die als rode draad door het boek loopt, daar waar het verhaal om gaat: een paar boeven op een boot willen informatie van een jonge vrouw, ze moorden er wat op los en achtervolgen de vrouw tot bekend wordt om welke info het gaat en de aap uit de mouw komt. Goede opbouw van spanning, helaas erg veel onwerkelijkheden. Bijv: geen enkele emotie van niemand na twee moorden, ‘vergeten’ je schoonfamilie in te lichten dat hun zoon dood is maar lekker gaan slapen (??), camera’s die het nét die dag niet doen, mensen die zich met het politieonderzoek bemoeien die nooit gecheckt worden….en ik kan nog wel even doorgaan. Dan is er het overdramatisch verdrietige verhaal van de hoofdpersoon dat door het hele boek loopt… pfff .. alsof het geschreven is door een dramaqueen pubermeisje van 16. En out of the blue worden we een paar blz lang verrast met Mo Hayder - achtige marteltechnieken.. past totaal niet bij de rest van het verhaal en voegt zeker niets toe. Het moge duidelijk zijn: voor mij geen deel 2.

Meer recensies van Astrid Nieborg