Een mysterieuze read!
Hof van mist en woede ☆☆☆☆☆
Sara J. Maas
Het hof van mist en woede is het 2e deel van de serie 'ACOTAR'.
Feyre heeft de beproevingen van Amaranthe overleefd. Het raadsel opgelost. Met alle gevolgen vandien.
Ze heeft een overeenkomst moeten maken met Rhysant van het gevreesde Nachthof en aartsvijand van Tamlin. 1 week per maand verblijft Feyre op het Nachthof.
Tamlin is hier echt heel erg pissend over. Hij wil zijn geliefde niet delen en zeker niet met zijn aartsvijand.
Feyre heeft erge nachtmerries over het gebeurde bij Amaratha. Tamlin ook. Maar ze zijn bevrijd en proberen door te gaan. Inmiddels is Feyre veranderd in een Hoe Fae met ongekende krachten en onsterfelijk geworden.
Langzaam komt het verhaal weer op gang. Ik zat er gelijk weer in! In dit boek, dat een stuk dikker is dan de vorige, gebeurd er erg veel.
Rhysant en Feyre blijken metgezellen en Feyre leert haar krachten te gebruiken. Ze heeft een geestelijke band met Rhysant en via gedachte spreken ze met elkaar en kunnen ze elkaar horen. Echt zo bijzonder!
Er dreigt een grote oorlog.
Ook in dit verhaal wordt er aandacht beschreven hoe de verschillende hoven en landen beschreven. Zo gedetailleerd dat ik het in mijn hoofd voorbij zag komen. De 'monsters' zijn geen monsters meer maar personen in verschillende gedaantes en wezens. Mijn fantasie slaat op hol en in mijn hoofd krijgen ze nog meer een vorm dan in boek 1. Zo bijzonder hoe zich dit vormt in mijn hoofd. Echt voor mij een toevoeging in het verhaal.
Ook hier zijn de krachten van de wezens onverklaarbaar en de magie speelt een steeds grotere rol. Fan-Tas-Tisch!
Nogmaals, ik als geen fantasy lezer ben helemaal om. Ik wil erin verdrinken en mezelf er nog meer in onderdompelen
En wil nog meer lezen. Gelukkig zijn er nog meer series van Maas en ik moet er nog 3 in deze serie!
Meer en meer verdwijn ik in dit verhaal. Ik kan het boek niet wegleggen en doe niets anders dan lezen. Gelukkig zijn we op vakantie en veel in de auto dus af en toe werk en verder bestaat er niets meer dan dit boek. Mijn geest draait overuren
En gaat op de loop. Oké, er zit echt veel geweld in maar dat maakt mij niets uit. Een afgehakt hoofd en monster dat de zee doet splijten niets is te gek. Feyre is machtig en Edelvrouwe.
De zussen van Feyre, Nesta en Elain zijn veranderd. Elain en Nesta zijn zwaar beschadigd door de ketel en ook zij hebben ongekende krachten. Zij gaan ook een steeds een grotere rol spelen in dit boek en krijgen meer aandacht voor elkaar.
In boek 1 bleven zij wat op de achtergrond maar nu niet meer.
Het verhaal wordt nog beter en beter. Ik val in herhaling, ik weet het. Maar het is zo moeilijk om geen spoilers te geven dat ik niets anders kan zeggen dat je deze echt moet lezen!!
Ook in dit boek zit de nodige smud maar ook hier wordt het nergens grof of lelijk.
Kijk, natuurlijk is dit niet iedereen zijn cup of tea, dat begrijp ik heel erg goed. Maar als je je leefwereld wilt verbreden en je fantasie de vrije loop te geven raad ik dit iedereen aan!
Sara J. Maas
Het hof van mist en woede is het 2e deel van de serie 'ACOTAR'.
Er dreigt een grote oorlog.
In boek 1 bleven zij wat op de achtergrond maar nu niet meer.