Rollercoaster

Astrid van der Helm 09 januari 2025
Profiel M
☆☆☆☆☆

Midnight Jones werkt als analist voor een gerenommeerd bedrijf dat profielen onderzoekt. Op een dag analyseert zij een profiel M. Profiel Moordernaar. Een moordenaar die nog erger dan erg is en hij is op zoek naar haar. Het wordt een race tegen de klok om deze man te stoppen.

Midnight zorgt voor haar zwaar gehandicapte tweelingzus en haar baan bij Neto houden haar bezig. Elke dag is een gevecht om optijd thuis te zijn om de zorg van haar zus naar huis te sturen en niet nog meer ponden daaraan kwijt te raken. Hun ouders zijn een wereldreis aan het maken en hebben geen plannen nog terug te komen.
Het is dus druk!

Midnight Jones weet zeker dat dit profiel, profiel M een gevaar op deze aardkloot is. Er worden vrouwen vermoord. Ze worden gekopieerd van beelden die deze M heeft gezien. Hmmm, klopt dit wel? Er gebeuren rare dingen binnen dit bedrijf. Ben jij bereidt je ziel te verkopen voor een vet salaris en arbeidsvoorwaarden?
We gaan van plottwit naar plottwits. Het tempo is moordend en ik was regelmatig buiten adem omdat ik met ingehouden adem heb zitten bingen net zo lang totdat ik het boek uit heb en wat weemoedig mijn kobo opzij legde. Wat nu? Wat lees ik na deze rollercoaster? Gelijk 'de Schaduwman' of toch terug naar m'n andere boek... Ik weet het nog niet..

Ik had geen idee dat dit een deel 3 is in de serie met Dr. Coolwine in de hoofdrol. Ik moet eerlijk zeggen dat dit ook als stand alone gelezen kan worden. Maar dat is natuurlijk makkelijk te zeggen als je niet van haar bestaan weet.
Ik heb genoten van dit boek. In het begin had ik wat moeite met het analyseren van profielen maar dat kwam al snel goed. Het boek leest als een trein en ik kon ook het niet wegleggen.

Wel vraag ik me af of er echt bedrijven zijn die dat op deze manier doen analyseren. Ik ga natuurlijk niets vertellen over dit speciale bedrijf, dat zouden spoilers zijn.

Als lezer nam Midnight mij mee op stap om een monster van een moordenaar te pakken. Ik was de analist, mijn beste vriendin Amber was ook mijn collega.
Maar staat Amber ook aan de kant van Midnight als deze haar geheime informatie met haar deelt.

Door te wisselen van perspectieven bleef het lezen als een trein. Elke seconde die over was had ik mijn kobo bij me. Wat een goed begin van 2025! Het spreekt voorzich dat is de twee delen hiervoor ook ga lezen.
'De Schaduwman' en 'de Kliniek' staan nu hoog op mijn TBR.

Ga dit lezen, je krijgt er geen spijt van!
☆☆☆☆☆ voor 'Profiel M'

Ik heb dit leesexeplaar gekregen van Ambo|Antos. Vandaag komt het boek uit en ik was de gelukkige vooruit lezer. Bedankt!

Meer recensies van Astrid van der Helm