Ik ben gaan houden van Jasmijn Vink..

'Zondagskracht'

'Zondagskracht' is het laatste boek over Jasmijn Vink. Judith heeft autisme en Jasmijn is de alterego van Judith. In haar vorige twee boeken verteld Jasmijn wat het autisme voor haar betekent in haar dagelijkse leven.
In dit verhaal is Jasmijn weer wat ouder en ook nu zat ik weer in het verhaal.

Het is moeilijk om dit verhaal te beoordelen omdat ik het moeilijk vind om niet het hele boek weer over te pennen in mijn enthousiasme. Zoveel te vertellen maar dan zonder spoilers.
De laatste 3 weken heb ik me ondergedompeld in het leven van Jasmijn Vink. Ze raakt me en wanneer ik niet luister is mijn hoofd wel bij Jasmijn. Hoe zou het verder gaan?
Hoe zij haar leven deelt met Nick en natuurlijk met haar Wolfhonden. De band die zij heeft met haar honden is echt heel speciaal. In mijn werk bij BultersmekkeAssistancedogs werken wij veel samen met cursisten die autisme hebben. De honden van Jasmijn zijn geen officiƫle hulphonden maar de functie is er wel. Ik herken de band met haar honden omdat ik wel een hulphond heb, maar weer geen autisme. De band met je hond is dan zo intens en wat Jasmijn hierover vertelt herken ik mijzelf.

Ik heb ook veel geleerd met de serie over Jasmijn. Hoe je je leven zo makkelijk mogelijk aanpast dat je goed kunt functioneren en er zo weinig mogelijk prikkels ervaart. Je bent overdag alleen en als Nick thuiskomt heb je aandacht voor hem. Maar dan is er plots corona. Alles wat je zorgvuldig hebt opgebouwd is in 1 klap anders. Hoe lost Jasmijn dit op? Het sterkt Jasmijn in haar veerkracht. De vaak lastige kwestisch waar ze voor komt te staan lost ze mooi op en leert voor een volgende keer.

Ik heb me ondergedompeld in de boeken over Jasmijn. Ook de andere boeken van Judith zijn erg goed maar deze serie heeft mijn hart gestolen.

Meer recensies van Astrid van der Helm