Vera Wong: je houdt van haar, of je haat haar
Vera Wong is zo'n typische Aziatische ouder: vol traditionele normen en waarden, die ze niet onder stoelen of banken steekt. Iedere dag appt ze haar volwassen zoon meerdere malen met advies - waarop hij meestal niet reageert. Zo ondankbaar, denkt Vera. Als ze een dode man vindt in haar zogenaamd wereldberoemde theezaak - zelf weet ze ook wel dat dit overdreven is - gaat ze op geheel eigen wijze op zoek naar de dader. Vera kijkt immers CSI en weet daardoor waar ze het over heeft. In tegenstelling tot de politie, die lijkt maar wat aan te rommelen. Gewapend met thee, een heleboel Chinees eten en haar normen en waarden start ze haar eigen onderzoek. Net als voor de mensen die ze tegenkomt geldt: als lezer ga je van Vera houden, of je haat haar. Er is denk ik geen tussenweg. Voor mij was het absoluut liefde op het eerste gezicht.
Dit is mijn eerste kennismaking met cosy crime, met dank aan mijn collega's van De Kler, en dit smaakt voor mij zeker naar meer!