Prachtig verhaal, met mooie wisselende perspectieven

astridhabraken 02 februari 2025 Auteur
Boye leeft in grote luxe met zijn ouders en hond Klaas in Bloemendaal. Tot de FIOD een inval doet en zijn vader vast komt te zitten vanwege vermeende fraude. Boye en zijn moeder vluchten naar het Friese dorp Wondermond, waar zijn moeder geboren is, maar waar ze nooit meer over praat en al helemaal nooit naartoe gaat. Hij ontmoet voor het eerst zijn oma en met haar een hele reeks voor hem wonderlijke inwoners van het vissersdorp.

Ik heb ontzettend genoten van het boek en dan vooral van de verschillende personages die aan het woord komen. Want je krijgt niet alleen het verhaal van Boye meer, maar ook van de verhalen van zijn betovergrootmoeder, overgrootmoeder, grootmoeder en moeder. Stuk voor stuk vrouwen die het pittig hebben gehad, maar die niet bij de pakken zijn gaan neerzitten. Boye lijkt daar in eerste instantie maar slap bij af te steken, maar dat verandert wel. Mooie dialogen, hier en daar doorspekt door wat zinnen in het Fries.

Meer recensies van astridhabraken

Als Jolenes helikopter crasht in Irak, moet ze terugkeren naar het huwelijk en gezin dat ze onder hoogspanning achterliet. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.