Meerwaarde voor de geschiedenis
Het boek geeft een goed beeld van hoe het in de tijd tijdens en na de Tweede Wereldoorlog eraan toe ging. En hoe Rusland macht uit bleef oefenen. Het geeft ook goed weer hoe er bepaalde streken waren die heel vaak van grens veranderd zijn. Een soort stukken niemandsland, waarin iedereen zich maar moest leren plooien naar welk regiem het op dat moment wilde. Dat wordt goed beschreven. Maar het thriller verhaal is heel voorspelbaar. Het is niet wat ik van dit boek verwacht had. Totaal onduidelijk is de connectie met Afrika. Daar kan je alleen maar naar gissen.
Ik twijfelde tussen een 2 en een 3, maar vanwege de geschiedkundige waarde geef ik het toch een drie. Wil het herlezen? Nee.
Nadeel van het ebook is wederom dat geografische kaarten of foto's of wat dan ook niet goed zichtbaar zijn.