Hidden pictures
Als kind was ik al gek op griezelige verhalen en dat is nog steeds een favoriet genre van mij. Maar ik wilde eigenlijk al een tijdje de overstap maken naar griezelige boeken voor volwassenen. Nou ben ik gek op Stephen King, Dean Koontz en Thomas Oldeheuvelt. Maar ik wil ook wel eens wat anders en op Nederlands gebied is dat er gewoon niet zoveel.
Dus heb ik de overstap gemaakt naar Engels boeken. De Whistling was al een veelbelovend begin maar dit boek was helemaal fantastisch. Mallory is aangenomen om te gaan werken als Nanny en gaat zorgen voor de 5 jarige Teddy. Hij is gek op tekenen maar er staat steeds een enge vrouw op zijn tekeningen. En met wie praat Teddy tijdens zijn stilte uurtjes?
Jason Rekulak wisselt moeiteloos tussen de duistere gebeurtenissen en het gezellige familieleven in een klein Amerikaans dorpje. De beeldende beschrijvingen lezen soepel en maakten dat ik absoluut geen moeite had met dat het in het Engels is geschreven. De opbouw van het verhaal was fantastisch en ik heb mijn aandacht geen moment verloren. De plottwist op het einde had ik niet ziet aankomen en alle elementen vallen op het einde als een puzzel in elkaar.