Spannend!!
Door Koud en Alleen was ik al fan van Barbara de Smedt. Dus ik hoefde er niet lang over na te denken toen ze mij vroeg of ik een recensie-exemplaar wilde ontvangen. En met Ze kwam terug heeft ze zichzelf overtroffen.
Ik ben vooral lyrisch enthousiast over hoe dit verhaal is opgebouwd. De spanning wordt heel geleidelijk opgevoerd tot je niet meer kan stoppen. Je MOET weten hoe het verhaal afloopt. Maar eerst wordt je nog op de nodige plottwists getrakteerd.
Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Seren. Ze behoorde vroeger tot de vriendengroep "De sandwichclub" maar dan treft het noodlot hen. Een van de leden, Cleo verdwijnt spoorloos. Jaren later heeft Seren zich ontwikkeld tot een ware fashionista met haar eigen modelabel. Maar dan lijkt het verleden weer tot leven te komen wanneer haar ex-vriend dodelijk ten val komt tijdens een van haar modeshows en ze dreigbrieven ontvangt van Cleo.
De sandwichclub geeft heerlijke puberale highschool prikkels. Schoolplein intriges lijken tot het ondenkbare te hebben geleid. Er zijn een aantal referenties naar The breakfastclub die ik nog niet heb gezien maar ik nu wel op mijn lijstje heb gezet. Ariadne heb ik recent wel gelezen en is een van mijn favoriete Griekse mythen dus dat juist dat verhaal er in terug komt vond ik geweldig.
Ze kwam terug is zeker een aanrader!
Ze kwam terug is zeker een aanrader!