Hoe houd je je hart zacht, Natascha van Weezel
Ik vond dit een heel mooi boek, dat gaat over de worsteling van in het midden van dit ingewikkelde conflict staan. Aan de ene kant lees je over de liefde voor Israël en waarom het land zou moeten bestaan en aan de andere kant lees je de mindere kanten van het land, vooral de houding tegenover Palestina en de Palestijnen. Het belangrijkste is je hart zacht te houden, zoals de titel van het boek zegt, om te zorgen dat het hier in Nederland niet te erg gepolariseerd raakt. Ook lees je hoe moeilijk het is, je staande te houden als je in het midden staat, bijvoorbeeld het onbegrip van mensen aan beide kanten, voor de pro- Israëlische kant ben je een verrader en voor de pro-Palestijnse kant ben je hypocriet. Ook lijkt het alsof er geen midden bestaat in dit conflict, je bent of voor of tegen Israël, Natascha van Weezel laat zien dat het echt anders kan.
Dit boek geeft een goed beeld hoe het is om in het midden te staan en van alle kanten kritiek (en soms zelfs bedreigingen!) over je heen te krijgen, maar toch vol te blijven houden, in gesprek te blijven gaan en bovenal te streven voor vrede voor beide partijen. Een heel mooi boek dat zorgt voor begrip voor beide kanten, een boek dat we eigenlijk allemaal zouden moeten lezen.