Magere Jaren, Natascha van Weezel

Aviva16 10 januari 2025
Een zeer aangrijpend boek, dat heel goed laat zien hoe een eetstoornis werkt in je hoofd. Voor jongeren, die met hetzelfde worstelen kan dit boek heel herkenbaar zijn, zo ook voor mij, dan lees je dat je niet de enige bent met ,de vaak rare gedachten, rondom eten en afvallen. Al kan het voor sommige met een eetstoornis ook best triggerend werken, dus als je zelf een eetstoornis heb, zou ik dat eerst misschien even met iemand bespreken, of zelf goed nadenken, of dit boek handig is om te lezen. Maar ook voor mensen zonder eetstoornis en mensen, die er misschien mee te maken hebben in hun omgeving, is het ook mooi om te lezen, misschien zorgt het voor wat meer begrip, voor een toch best onbegrijpelijke ziekte, want een eetstoornis gaat nooit over eten (klinkt raar, is wel zo).

In dit boek lees je een heel persoonlijk verhaal over Natascha, die vijf jaar met een eetstoornis heeft geworsteld, ze beschrijft hoe het werkt in je hoofd, maar ook hoe gevaarlijk deze ziekte is. Ook lees je hoe lastig het eigenlijk is om als puber, of zoiezo als mens, te proberen een plek te vinden in de maatschappij. Uiteindelijk is het gelukkig goed gekomen, daardoor is het ook een hoopvol boek.
Dus, alsjeblieft, al begrijp je helemaal niks van anorexia en denk je: 'eet gewoon', lees dit boek en dan hoop ik dat je misschien er iets meer van begrijpen kan.

Meer recensies van Aviva16