Het zijn me een stel...
En boek dat met overduidelijk plezier en betrokkenheid is geschreven, heeft bij mij meteen een streepje voor. 'De eerste hippies' past gelukkig naadloos in dit rijtje. Met veel vaart, feitjes en vermaak wordt de lezer meegenomen in een dollemansrit door Zwitserland, Nederland, Italië en Duitsland. Keurig in lijn met het onderwerp is het boek nogal ongebalanceerd en vliegt het hier en daar uit de bocht - maar niet gemopperd, het blijft fascinerend leesvoer.
Anders dan de ondertitel doet vermoeden beperkt Frank Bokern zich niet tot het fin-de-siècle, maar laat zien hoe de oorspronkelijke bloemenkinderen en hun ideeën tot ver na de Tweede Wereldoorlog een rol hebben gespeeld in de cultuurgeschiedenis van Europa (en Amerika).