apekool
Ik heb lang zitten dubben of ik dit boek een of twee sterren moest geven. Oké, hier en daar is het boek een feest van herkenning (ook ik herkende een knalrode leidinggevende en de gele, blauwe en groene collegae en trekjes in mijzelf), maar wat me toch overhaalde tot één ster zijn de wetenschappelijke pretenties van een auteur zonder enige academische achtergrond, die een potpourri aan ongefundeerde en achterhaalde pseudowetenschappelijke ideeën als 'wetenschap' presenteert. Nee, dit is geen wetenschap en daar mag je dan ook eerlijk over zijn.
Wat Erikson wel is is een verkoper, een sales-manager - en een zeer kundige. Hij heeft zijn product fabuleus in de markt weten te zetten. Maar overtuiging van het eigen gelijk maakt van iets nog geen wetenschap.
Waar het boek mij nog het meeste aan deed denken zijn horoscopen: iedereen herkent wel iets in de beschrijving van de persoonlijkheid van de leeuw of de waterman in zichzelf en de mensen om zich heen, maar verder is het gewoon flauwekul. Dus: bij tijd en wijle grappig om te lezen, maar accepteer het voor wat het is - apekool.