Meewandelen
Twee mensen die enigszins vast zijn gelopen in hun leven doen mee met een groep die het Coast to Coast Path wandelen. Al snel haken velen af en alleen Marnie en Michael blijven wandelen.
Het landschap en het wandelpad zorgt voor uitdagingen, het weer zorgt ervoor dat ze afzien. Ze leren elkaar steeds beter kennen. Ze kunnen het goed met elkaar vinden ondanks hun verschillen.
Dit boek is vlot geschreven. De personages zijn duidelijk en komen niet vaag over. Vooral Marnie heeft haar eigen trekjes en ze is zoals ze is. Al telt dat ook voor Michael. Dat maakt het verhaal duidelijk. Er wordt gewandeld en daarom staat bij ieder deel een kaartje met het te wandelen gedeelte.
Het taalgebruik is praktisch, David Nicholls heeft geen bloemrijke taal nodig. Al neemt hij de lezer wel mee naar de gedachtengang van de diverse personages. Het laatste deel was zeer boeiend. Waarbij de karakters van Marnie en Michael meer dan ooit behouden blijven.
Ondanks het praktische taalgebruik kan Nicholls prachtige visuele beschrijvingen op papier zetten.
Dit boek was erg de moeite de waard om te lezen.
David Nicholls begon zijn carrière als acteur maar werd uiteindelijk schrijver. Hij heeft al verschillende romans geschreven. Zijn roman One Day is verfilmd.
Uitgever Meulenhoff dank ik hartelijk voor dit exemplaar.
Dit boek was erg de moeite de waard om te lezen.
Uitgever Meulenhoff dank ik hartelijk voor dit exemplaar.