Een pur sang psychologische thriller
Peter en Hanne hebben een verleden samen. Een verleden dat op beide veel indruk heeft gemaakt. Peter is inspecteur bij de politie, Hanne is gedragswetenschapper en profiler. Ze komen elkaar tegen op de plaats delict van een lugubere moord in het huis van de verdwenen directeur van een kleding-imperium.
Wat er precies is gebeurd en het waarom ervan blijft lang onduidelijk. Ik heb ruim 40 namen geteld van personen die op de één of andere manier een relatie hebben met, of een rol spelen in het leven van, de drie belangrijkste hoofdpersonen: Peter, Hanne en Emma. Het verhaal wordt verteld door deze drie hoofdpersonen, ieder hebben zij hun eigen hoofdstukken. Grebe verstaat de kunst ragfijn in te zoomen op de gedachten- en belveniswereld van de hoofdpersonen. Op een indringende manier beschrijft ze de gebeurtenissen en hun achtergronden, vanuit de betreffende hoofdpersoon.
Hierdoor is wat mij betreft "De Minnares" een pur sang psychologische thriller geworden die haar spanning opbouwt tot de laatste bladzijde. Zoals meestal in de Scandinavische thriller is de misdaad op zich niet het belangrijkste onderwerp van het verhaal, maar juist de manier waarop de betrokken hoofdpersoon deze beleven en ermee om gaan en hoe deze een plekje krijgt in hun dagelijks leven.
Ik heb dit boek van het begin tot het einde zitten lezen op het puntje van mijn stoel, ik kan niet anders dan het met de maximale 5 sterren waarderen.