Ontroerende feelgood

Basilandcoffee 22 april 2025
Het zit Keet even allemaal niet mee. Bij het reclamebureau waar ze werkt, lijkt nieuwe collega Seger haar positie helemaal over te nemen. Wanneer haar grootmoeder plots overlijdt en haar een brief nalaat van de moeder die Keet nooit gekend heeft, wordt ook haar privéleven volledig op zijn kop gezet. Uitgerekend de irritante Seger, blijkt haar steun en toeverlaat te worden wanneer ze probeert de familiegeheimen uit het verleden te ontrafelen.
In deze ontroerende feelgood geeft Gillian King je een goede kijk op de karakters en de emoties van de hoofdpersonages. Ze doet dit door de vertelperspectieven van Keet en haar moeder af te wisselen, nu eens in het heden, dan weer in het verleden. De switch tussen vertelperspectief en tijdperk verloopt op een natuurlijke manier en leest erg aangenaam doordat de auteur het verhaal in korte hoofdstukken heeft opgedeeld en geen al te ingewikkelde zinsconstructies gebruikt.
Persoonlijk mis ik een beetje het standpunt van de andere personages in het verhaal en het was misschien fijn geweest om te weten hoe zij de situatie beleven, maar uiteindelijk doet het niets af aan de kwaliteit van het verhaal.
Toeval bestaat niet is een fijne mix van romantiek, grappige en ontroerende momenten en een beetje familiedrama. De ideale samenstelling dus voor een geslaagde feelgood roman die ik zeker zou aanraden.

Meer recensies van Basilandcoffee