Mocro Maffia
Het boek mocro maffia is een documentaire in een boek, de verhalen die er in staan zijn allemaal waar gebeurd. De boek gaat voornamelijk over een aantal voormalige grote spelers en belangrijke mensen in de Nederlandse onderwereld.
Ik vond de boek zeer interessant omdat het niet allemaal verzonnen is maar daadwerkelijk is gebeurd, dus je kan het op internet opzoeken en zal veel nieuwsartikelen over de echte mocro maffia vinden.
Wat ik goed vind aan dit boek is dat het geschreven is door de 2 journalisten Wouter Laumans en Marijn Schrijver. Deze journalisten hebben vaker over de ´mocro maffia´ geschreven. En er worden ook echte foto´s gebruikt van vele van de criminelen die er in voorkomen en foto´s die genomen zijn van een plaats delict. Verder vind ik het ook goed dat er over meerder mensen is geschreven en hoe ze een topcrimineel werden. Daarnaast vind ik ook goed dat de reden dat veel van deze jongens crimineel zijn geworden is aangekaart.
De schrijfstijl is fijn om te lezen omdat het overzichtelijk is en de inhoud niet verzonnen is.
Ik zou de boek zeker aanraden voor mensen die van documentaires houden en mensen die ´true crime´ interessant vinden. Verder heeft het boek en de schrijfs deel het probleem aangekaart waardoor veel mensen crimineel zijn geworden. Ik zelf vond de boek zeer interessant.