Werkelijk?
Wie bekend is met het geloof, weet dat dit boek een beeld neerzet waarmee het christelijk geloof onder druk wordt gezet, of beter gezegd, het is verre van jaloersmakend. Wie werkelijk God kent, weet dat geen mens zonder zonden is en indoctrinatie of enig machtsmisbruik in welke zin ook, zeker niet in overeenstemming zijn met het leven wat Jezus zelf leefde.
Ik nodig u dan ook allen uit, juist dat leven te bestuderen, bijvoorbeeld in het Johannes evangelie, dan bid ik voor u allen dat u vanuit dat oogpunt mag weten dat de langste psalm 119 geen moeten is van wetten, maar het namogen leven vanuit de liefde die Jezus voor de mens had.
Laat je niet gek maken.... Het geloof kan je niet verdienen, het is werkelijk! Voor iedereen.
Het is vreselijk dat dit gebeurd, wat je in dit boek leest, maar dat is niet God, dat is de mens... En dat is werkelijk! een heel groot verschil. En daarom vind ik het een vreselijk boek, doordat het je zo meetrekt knap werk van de schrijver, maar een verhaal als dit gebruiken om je af te zetten tegen geloof vind ik persoonlijk heel naar.