Verzinsels ingehaald door waarheden
Kunnen ziel en lichaam een onafhankelijk tijdpad hebben? Bas Steman onderzoekt dit idee, bedenkt hoe dat zou kunnen en gaat schrijven. Twee liefdeslevens, dat van hemzelf en dat van een paratroeper Morgan van het 10de bataljon die op 18 september 1944 is gedropt op de Veluwe en de dag erop is overleden.
Steman vervlecht de twee verhaallijnen met de kennismaking tussen de ik-persoon en de zus van Morgan en de gevolgen die dat voor ieders leven heeft.
Het is een wonderlijk en intrigerend verhaal, dat mij nieuwsgierig maakt naar gelijksoortige ervaringen. Daarnaast is het ook een getuigenis van de waanzin van oorlog en het ingrijpende leed dat oorlog veroorzaakt.
Aanrader dus, om nog lang over door te denken en bespreken.
Aanrader dus, om nog lang over door te denken en bespreken.