Thriller met dierenactivisme
Een tijdje terug, stuurde Janine een berichtje of ik Beproevingen wilde lezen. Deel 1 in de Ecothrillers over Lara. Natuurlijk wilde ik dat wel want Ontworteling, deel 2 in de ecothrillers over Lara, ging over het illegaal kappen van het tropisch regenwoud, was ik benieuwd welke insteek Janine met Beproevingen zou nemen!
Lara wordt door een vriend van een vriend weer in de actiewereld van de protesten en demonstraties tegen de dierproeven getrokken. Ook Lara is als groot dierenliefhebber en veganist tegen dierproeven en draagt de demonstraties een groot hart toe. Terwijl ze voor deze zaak naar Londen gaat om onderzoek te doen als journalist voor de actievoerders raakt ze toch betrokken bij de acties maar ook de tegenstanders en politie zijn zich nu van haar bewust. Komt dit nog goed?
Dit begint gelijk spannend! Direct in de proloog wordt je het verhaal in gezogen en dan heb je net een bladzijde gelezen! Heerlijk wat een schrijfstijl heeft Janine Keijser!
Maar Lara is echt een powervrouw! Weet precies wat ze wilt en wat ze kan. Rechtenstudie afgerond en nu aan het werk als journalist en heeft duidelijke keuzes gemaakt om niet meer in de drukke stad te wonen maar in de rust van de natuur. Soms dacht ik wel eens: ‘red flag’! Als iemand niet meer verteld dan is dat een duidelijke reden om weg te lopen maar ze heeft zo’n groot hart voor de zaak dat ze toch maar door blijft gaan!
In Beproevingen merk je duidelijk dat Janine Keijser onderzoek heeft gedaan naar dierproeven en deze gang van zaken afkeurt. De scenes met de dieren zijn heel gedetailleerd beschreven. In het nawoord wordt dan ook duidelijk met wie ze heeft gesproken. Het is een walgelijke industrie.
Beproevingen is een spannende thriller met als onderwerp de dierproeven in Europa. Het verhaal leest als een trein! Een mooi boek voor iedereen die meer wilt weten over dierenactivisme of gewoon een spannend verhaal wilt lezen!
Bedankt voor het recensie-exemplaar Janine!