spannende zweedse cosy crime
Ok ok, niet kijken naar de cover maar wat is dat toch met boeken over boeken? Als ik ook maar een boek zie met in de titel: boek(en) of bibliotheek, dan wil ik het direct lezen. Dit was geen uitzondering en toen ik las dat dit een cosycrime is wilde ik het wel proberen, Nederlandse schrijfster, boekenmoord en cosy crime, klinkt helemaal als mijn ding!
Frida woont in een appartementencomplex met haar kat. Door het gehorige gebouw is ze behoorlijk goed op de hoogte van het reilen en zeilen van haar buren. In haar werkzame leven is ze bibliothecaresse en haar werk stelt haar in staat om mensen te observeren. Als een van haar buren de bibliotheek in stormt om iemand te beschuldigen van diefstal en een paar dagen later overlijdt dan kan Frida het niet laten om deze moord, als een grote puzzel, op te lossen.
Frida houdt van orde en regelmatig. Om 5 uur een cracker en dan om 7 uur avondeten. Ze heeft alles strak geregeld en zo efficiënt mogelijk natuurlijk. Introvert, geen amicale gesprekjes over het weer maar houdt conversaties kort en bondig. Misschien niet de meest aimabele hoofdpersoon maar ze wekte wel een zekere mate van sympathie op door haar liefde voor haar kat en om deze moord puzzel tot een goed einde te brengen.
De schrijfstijl van Sandra is snel en bondig. Soms wat korte zinnen die het efficiënte gedrag van Frida spiegelen. Aan de kort zinnen moest ik even wennen maar het past bij het personage van Frida.
Met 161 bladzijden is dit een fijn boek om in een dag of avondje te lezen. Een 'who dunnit' boek waarin een supernieuwsgierige buurvrouw van een schrijver zijn moord gaat oplossen alsof het een puzzel is. Soms met Miss Marple neigingen, "mijn vroegere buurjongen was ook zo'n verwend nest want". Heel leuk dat mensen inderdaad soms getypeerd worden, zo makkelijk zal het niet altijd zijn en het einde zit inderdaad anders in elkaar! Hopelijk komt er nog een 2de deel @sandraberg_auteur
Bedankt uitgeverij ellessy voor het recensie-exemplaar!
Bedankt uitgeverij ellessy voor het recensie-exemplaar!