moord in een rustig dorp
Van eerder boeken van Jeroen Windmeijer en de Hebban Leesclub weet ik dat Jeroen Windmeijer van huis uit cultureel antropoloog is en een fascinatie heeft voor godsdiensten. Dit boek, een geschenk in De week van het Zeeuwse boek in 2024 speelt zich af in Zeeland en heeft een heidense godin als leidraad in het verhaal.
Bij een duikexpeditie in de Oosterschelde doen de duikers een gruwelijke ontdekking. Een vermoorde vrouw zit vastgebonden aan het altaar van de tempel voor de godin Nehalennia. Toeval of bewust? Terwijl de duikers zoveel mogelijk details geven aan de politie is de replica van de tempel in Colijnsplaat slachtoffer van vandalisme. Het lijkt erop dat de twee zaken met elkaar te maken hebben en het normaal gesproken rustige stadje staat in rep en roer.
De Nehalenniamoorden is typerend voor de schrijfstijl van Jeroen Windmeijer, het verhaal is vlot, zit goed in elkaar met voldoende historische uitleg om het boeiend te houden en een dosis spanning zodat je door blijft lezen!
Na een uurtje had ik het boek uit en wilde ik nog maar 1 ding: naar Colijnsplaat om de tempel te bekijken! Dus wees gewaarschuwd dit boek gaat onder je huid zitten en een ander nevenverschijnsel is dat je nog een boek van Jeroen wilt gaan lezen. Ik kan dan ook De wraak van Balthasar aanraden! Lekker tussendoortje!