Dit boek heeft alle kerst vibes!
Nadat ik St. Michael's Mount uit heb gelezen stond dit boek hoog op mijn lijst. Een kerstboek en in een vertraagde trein kwam het goed uit dat deze op m'n ereader stond!
Madeleine probeert nu al weken om Thorvald te spreken te krijgen. Hij heeft haar twee keer laten zitten terwijl ze een afspraak had. Haar baan staat hierdoor op het spel. Deze derde keer is ze speciaal naar Stockholm gevolgen, dit moet doorgaan! Maar hij doet het weer, hij is niet in Stockholm maar in Göteborg! Ze zet alles op alles om hem te spreken te krijgen, vliegt naar Göteborg en zet daarmee ook haar skivakantie met haar vriendinnen op het spel.
Madeleine is loyaal, vriendelijk, ambitieus en heeft een groot hart. Wat een aardig mens, iedereen zou een Maddy moeten hebben om een wijntje te drinken of pannekoeken mee te bakken! Maar ook een stoer mens, het reizen voor haar werk als journalist combineren met vrienden in Nederland en Zweden en de zorgen die ze maakt over haar zusje Fleur.
In God Jul! is de schrijfstijl van Esther goed aanwezig. Het boek heeft een fijne flow, Madeleine reist veel voor haar werk maar nergens is dit over aanwezig. Zweden en Scandinavië en de manier van leven komt duidelijk naar voren en als je ooit door Scandinavië gereid hebt is veel herkenbaar.
Wat een heerlijk boek! Als je nog een kerstboek wilt lezen deze winter dan zou ik deze op je kobo zetten. Sneeuw gegarandeerd en lekker genieten met een kanelbulle!