Italiaans verzet en een Amerikaanse verpleegster
Carrie is Amerikaanse en in 1944 werkt zij in een Amerikaans veldziekenhuis tijdens de tweede wereldoorlog in Europa. In de chaos en verschrikkingen van de oorlog vindt ze liefde, verliest ze het weer, zorgt ze voor een meisje en heeft ze een ontmoeting met de redder van het kind, de Italiaanse Vito.
Wat een sterke vrouw is Carrie! Als verpleegster voor de Amerikanen ziet ze veel leed en doden in de oorlog. Maar leert ze ook voor zichzelf opkomen tijdens getreiter en het volgen van haar hart in onbekende situaties.
Vito is een stoere verzetsstrijder, die heldhaftige acties uitvoert om mensen te bevrijden allemaal voor een vrij Italië. Eigenlijk is hij student Engels aan de universiteit maar door de oorlog voelt hij dat hij zijn eigen weg moet volgen in het fascistische Italië.
Beide hoofdpersonen maken een fijne groei door. Vito door minder roekeloos te zijn, er zijn nu meer mensen die op hem rekenen en waarvoor hij terug wil keren. En Carrie over weten wat je echt wilt en hiernaar handelen.
De schrijfstijl van Siobhan is vlot! Ik kon dit boek niet meer wegleggen, zo benieuwd naar wat er nog meer ging gebeuren met Carrie en Vito. Het boek speelt zich dan ook af in de laatste maanden van de oorlog en in deze chaotische tijd van gevechten en oprukken van het leger gebeuren er heftige dingen maar zijn er ook mooie momenten.
Mooi boek met thema’s als het verzet in Italië, de Jodenvervolging, sterke vrouwen, je hart volgen en de verschrikkingen van de oorlog.
Aanrader!
Aanrader!