Storm in Schotland!
Schotland
Ik las in de beschrijving dat het boek zich afspeelt in Schotland. Om een of andere reden spreekt alles wat zich in Groot Brittannië zich afspeelt mij aan. En koppel daarbij onherbergzame gebieden, stille zwijgende mannen en verschrikkelijk regenachtig weer en dan ben ik verkocht! Ook al is dat hoog waarschijnlijk in wandelschoenen en een zuidwester aan!
Samenvatting
Lucy vlucht naar Schotland om in de B&B te werken van het gezin Macaulay. Ze vlucht voor een verbroken relatie, de relatie is op een vervelende manier geëindigd en ze wilt er niet meer aan herinnerd worden. En ze wilt sterker uit deze situatie komen. Lucy heeft nog een tweede reden om naar Schotland te komen en dat heeft te maken met haar ouders.
Noah wilt niets met Lucy te maken hebben en vind dat ze veels te veel verantwoordelijkheid krijgt in de B&B. Maar op de een of andere manier komen ze elkaar elke keer weer tegen in het kleine dorp.
Wisselend perspectief
De hoofdpersoon in In het hart van de storm is Lucy maar af en toe wisselt het perspectief naar Noah. Heel fijn om dezelfde situatie ook te bezien vanaf de gedachtewereld van Noah want hij heeft zijn eigen verleden en demonen die hem gevormd hebben tot wie hij nu is. Door dat wisselende perspectief krijg je ook een inkijkje naar de ouders van zowel Lucy als Noah want ook daar is niet alles rozengeur en maneschijn.
Verleden
Zowel Lucy als Noah hebben een verleden. En het verleden vormt je op een of andere manier. Op zich niks bijzonders. Dat je demonen uit het verleden moet verwerken of in ieder geval een plek moet geven en dat het niet leidend moet zijn voor je huidige relatie zal ook voor iedereen duidelijk zijn. Maar wat doe je als het verleden echt letterlijk op je stoep staat? Dat waren wel ontwikkelingen die verfrissend waren en er zat nog een behoorlijke twist in het verleden van Noah ook!
Vlot verhaal
Riemens schrijft enorm vlot en beschrijvend. Niet alleen had ik het idee dat ik door de Schotse Hooglanden aan het wandelen was. Maar er gebeurt ook van alles, Lucy werkt in een B&B, Noah is gids en zit in het reddingsteam en exen die op de stoep staan. Genoeg actie dus je vliegt door het boek heen!
Conclusie
Wat een heerlijk verhaal! Niet alleen bevond ik mijzelf in gedachten in Schotland maar ik kon mijzelf goed verplaatsen in Lucy en Noah. Wat een lieverd is Lucy en wat een spannend beroep heeft Noah! Ik ben heel benieuwd hoe het afloopt met de zus van Noah dus van mij mag er een deel 2 komen!
Samenvatting
Wisselend perspectief