feelgood met mooie thema's en egels!

beachhouseboeken 20 maart 2025
Een boek met egels! De cover ziet er in iedergeval al super cosy en feelgood uit dus ik heb er alle vertrouwen in dat dit een leuk boek is!

Samantha Wishaw is een pleaser, ze cijfert zichzelf helemaal weg om anderen het naar hun zin te maken. Helemaal voor haar nicht en moeder. Wanneer dan ook nog de liefde van haar leven, trouwt met een ander en het ongenoegen van haar moeder op een dieptepunt zit, gooit ze het roer om. Ze neemt een andere baan aan, een stuk rijden van haar familie vandaan en gaat daar in de buurt wonen. Dan ontmoet ze een oude chagerijnige man en die hulp nodig ook al vindt hij zelf van niet. Langzaam vindt ze haar draai.

Sam is echt een pleaser van het ergste soort. Ze gaat over haar eigen grenzen heen om het andere makkelijk te maken. Meerdere keren heb ik in het boek gedacht; zeg nou een NEE! Of zeg uberhaupt iets terug! Het maakt haar makkelijk te manipuleren en ook een beetje een saai persoon.

Gelukkig maakt ze een groei door in het boek. Andere baan en uitdaging, dat bij elkaar maakt dat ze direct als karakter een stuk aangenamer wordt!

Maar ik zit te zeuren want het was echt wel een leuk boek met thema’s als zelfgroei, uitdagingen aan gaan, toxicische relaties overwinnen, eenzaamheid bij ouderen, liefde en omkijken naar anderen.

Heerlijke feelgood met mooie thema’s en egels!

Meer recensies van beachhouseboeken