Lezersrecensie
Heerlijke cosycrime
Moord aan tafel is het eerste deel van de serie Moord op het menu van Tom Hillenbrand.
Ik had gelezen dat deze serie een goede cosy crime serie is en dat moest ik natuurlijk onderzoeken.
Xavier Kieffer is restaurant houder van een klein gemoedelijk restaurant in Luxemburg. Zijn menu bestaat hoofdzakelijk uit Luxemburgs specialiteiten. Eerlijk eten bereid met de beste ingrediënten zijn gasten zijn dol op zijn eten en komen daar graag voor langs. Lang geleden heeft Xavier de haute cuisine vaarwel gezegd, de moordende druk naar sterren en waardering, de werktijden en de stress, het was niets meer voor hem. Zijn betrekkelijk simpele keuken is zijn alles. Maar op een avond zakt er een Franse restaurant beoordelaar in elkaar. Wat kwam hij doen? En door wie was hij gestuurd? Xavier gaat op onderzoek uit nu zijn restaurant toch een paar dagen dicht moet van de politie. En komt terug in de wereld van de haute cuisine en de moordende druk…
Wat een sympathiek karakter heeft Xavier Kieffer! Xavier moest qua karakter mij een beetje voor zich winnen maar hij werd steeds leuker. Hij voelt zich haast persoonlijk aangevallen omdat er een criticus in zijn zaak neervalt. En wilt dan precies weten wat deze man in zijn toko kwam doen. Ondernemend type en is af en toe wat onbesuisd maar dat maakt zijn snelle denkwerk wel goed.
Wat een vlotte schrijfstijl heeft Tom Hillenbrand. De sympathieke kok gaat ook snel van hot naar her van Luxemburg naar Parijs, het platteland op, terug naar Luxemburg, hup Duitsland in en zo weer door. Dat maakt dat je door wilt blijven lezen want de gebeurtenissen rijgen zich snel achter elkaar op.
Zie een ketting rokende kok voor je inclusief buikje die graag een drankje lust, de voorkeur heeft voor slowfood met Miss Marple achtige trekjes! Achterin het boek staat nog een verklarende woordenlijst voor al het keuken jargon en gerechten uitleg. Voor alle foodies een heerlijk boek en er wordt nog een moord in onderzocht ook! Met recht een cosy crime.
Ik had gelezen dat deze serie een goede cosy crime serie is en dat moest ik natuurlijk onderzoeken.
Xavier Kieffer is restaurant houder van een klein gemoedelijk restaurant in Luxemburg. Zijn menu bestaat hoofdzakelijk uit Luxemburgs specialiteiten. Eerlijk eten bereid met de beste ingrediënten zijn gasten zijn dol op zijn eten en komen daar graag voor langs. Lang geleden heeft Xavier de haute cuisine vaarwel gezegd, de moordende druk naar sterren en waardering, de werktijden en de stress, het was niets meer voor hem. Zijn betrekkelijk simpele keuken is zijn alles. Maar op een avond zakt er een Franse restaurant beoordelaar in elkaar. Wat kwam hij doen? En door wie was hij gestuurd? Xavier gaat op onderzoek uit nu zijn restaurant toch een paar dagen dicht moet van de politie. En komt terug in de wereld van de haute cuisine en de moordende druk…
Wat een sympathiek karakter heeft Xavier Kieffer! Xavier moest qua karakter mij een beetje voor zich winnen maar hij werd steeds leuker. Hij voelt zich haast persoonlijk aangevallen omdat er een criticus in zijn zaak neervalt. En wilt dan precies weten wat deze man in zijn toko kwam doen. Ondernemend type en is af en toe wat onbesuisd maar dat maakt zijn snelle denkwerk wel goed.
Wat een vlotte schrijfstijl heeft Tom Hillenbrand. De sympathieke kok gaat ook snel van hot naar her van Luxemburg naar Parijs, het platteland op, terug naar Luxemburg, hup Duitsland in en zo weer door. Dat maakt dat je door wilt blijven lezen want de gebeurtenissen rijgen zich snel achter elkaar op.
Zie een ketting rokende kok voor je inclusief buikje die graag een drankje lust, de voorkeur heeft voor slowfood met Miss Marple achtige trekjes! Achterin het boek staat nog een verklarende woordenlijst voor al het keuken jargon en gerechten uitleg. Voor alle foodies een heerlijk boek en er wordt nog een moord in onderzocht ook! Met recht een cosy crime.
1
Reageer op deze recensie