magisch nevermoor

beachhouseboeken 19 maart 2025
Ik ben er weer eens laat bij maar toen ik zag dat er een readalong werd georganiseerd door Jessica Townsend heb ik de boeken er toch gelijk bij gepakt. Mijn slechte gewoonte is dat ik mij niet aan een schema kan houden, als het boek lekker leest.

Morrigan Crow is vervloekt en een vervloekt kind gaat sterft in de nacht van haar elfde verjaardag. Morrigan weet dit al haar hele leven maar erger nog is dat iedereen vind dat als ze alleen al iets zegt over het weer en het de dag erna regent, dat het haar schuld is dat het regent. Ook al is het herfst en is het logisch dat het regent. Maar iets erover zeggen is moeilijk want zelfs haar vader vindt haar lastig… Maar ze wordt gered door Jupiter Noord en meegenomen naar Nevermoor. In Nevermoor mag ze lid worden van het Wondergenootschap, ze moet alleen wat proeven doen…

Wat een schrijfster is Jessica Townsend! Ik zie een hele kleurrijke Nevermoor wereld voor mij, een soort van vrolijke Mary Poppins wereld zoals ze daar met paraplu van het dak af springen! Magisch met allerlei mensen die een kneepje hebben. Iets bijzonders waarmee ze zich kunnen onderscheiden van de rest, een talent. En pratende wondieren! Te veel om op te noemen.

En natuurlijk heb ik mijzelf niet aan het readalong schema gehouden. De eerste week ging goed en netjes de YouTube afgeluisterd en toen deel 2 gelezen en toen zat ik er zo lekker in dat ik het uitlas. En daarna dacht; ik heb boek 2 ook nog liggen! Een mega compliment voor de auteur! Maar voor de readalong killing als ik 2 boeken in 2 dagen uitlees…

Nevermoor is ergens net zo vrolijk als Harry Potter en niet zo duister als de wereld van Charlie. Hoewel er wel een duister kwaad op de loer ligt, ze is er net aan ontkomen toen Morrigan elf werd.

Heerlijk boek! Voor iedereen die een magisch boek als Harry Potter super vond om te lezen, dit keer met een sterke vrouwelijke hoofdpersoon.

Meer recensies van beachhouseboeken