wat een einde!
Het laatste deel van de dappere Mus! Mijn oudste is het luisterboek aan het luisteren en vind het stiekem hartstikke spannend. Ik kon niet anders dan ook De laatste sirene in huis halen!
Mus en haar vrienden zijn op de vlucht. Voor Kapitein Ramon maar ook voor de sirene want haar stem lokt iedereen naar haar toe, niemand kan weerstand bieden aan haar gezang en daardoor zal het schip zinken.
Maar Mus heeft een eigenaardige ontmoeting met de sirene en ze komt terecht op een fantastisch eiland waar oude vrienden wonen. Hier zal ze moeten afrekenen met haar vijand en ze heeft alle hulp nodig die ze kan krijgen. Maar is dat genoeg?
Wat een fantastische wezens en wereld heeft Kevin Hassing geschapen. Het eiland is magisch en leeft op zijn eigen manier. En dat geeft het verhaal weer een nieuwe dimensie.
‘Wat ik bedoel te zeggen, is dat wij het eiland omarmen, en het eiland ons. We doen alles samen.’
De illustraties van Linde Faas zijn lekker kleurrijk en maken het verhaal sterker. Het zijn vriendelijke en soms donkere platen die de scenes enorm versterken. Ik denk dat ik de plaat met Mus en Homme het mooiste vindt!
Wat een einde! Tranen in mijn ogen… want wat een afscheid. En eigenlijk ben ik nog helemaal niet klaar om afscheid te nemen. Hopelijk komt Mus over een paar jaar weer terug en heeft Kevin een andere mooie invalshoek gevonden!