Episch einde van deel 3
Deel 3 van de Skandar serie! En Skandar zit in zijn derde jaar op Horst. Niet dat het dan makkelijker gaat, nee hoor, de eenhoorns zijn onhandelbaar! Ze krijgen een eigen willetje en daardoor doen ze niet altijd alles wat de ruiters vragen. Een beetje als de peuter fase: 'Ik ben 2 en zeg nee'. En dat is grappig als geweldadige eenhoorns niet willen!
Kenna is nu op Horst en Skandar vindt het fantastisch dat ze er is maar niet iedereen is blij met haar onnatuurlijk band met een wilde eenhoorn. En dat leidt natuurlijk tot problemen.
Ook dit boek draait om Skandar en zijn vrienden. En de eenhoorns! De Chaosproeven zijn dit keer niet alleen aan het einde maar ook gedurende het jaar. En het hele jaar is Skandar dus bang dat de Wever aan zal vallen. En Skandar krijgt eindelijk les in zijn element geest hierdoor wordt hij ook sterker. En anderen weer veel banger.
In dit boek zijn er ook hoofdstukken ingeruimd voor Kenna. Hoe gaat het met haar nu ze op het eiland is? En hoe gaat ze om met alle negativiteit? Hoe houdt ze de wilde eenhoorn onder controle? En wat vindt ze van haar moeder?
Het einde, jeetje episch! Daar zat een twist in die ik totaal niet zag aankomen. Het was zielig, verdrietig, er was verraad, spanning, magisch, mooi en heftig! Alles tegelijk en dat belooft wat voor de rest van de delen.
Ik kan niet anders dan Skandar aanraden! De oplopende spanning in het boek, de onderlinge banden, vriendschap, onverwachte ontmoetingen en de magie. Wat een fijne serie!