Fantastische feelgood
Recensie: Esther Stui - St Michael's Mount
Dit is het eerste boek wat ik lees van Esther, ik heb nog een heel stapeltje liggen maar daar was ik nog niet aan toe gekomen. Erg he?! Verschrikkelijk maar ik heb nu een hartstikke goede Nederlands schrijfster ontdekt en ik ben verliefd geworden op St. Michael's Mount. Niet te verwarren met de Franse Mont Saint Michel!
Iselle gaat een maandje haar tante helpen in de boekenwinkel in het kustplaatsje Marazion in Cornwall. Haar tante gaat op cruise en zij heeft dan een maandje rust om bij te komen van haar breuk met haar ex, het leven van hotel naar hotel en van haar werk als duiker. Vanaf Marazion heeft ze een fantastisch uitzicht op st. Michael's Mount, het getijdeneiland waar ze als kind al haar hart aan verloor. Terwijl ze tijdens een uitje het eiland bezoekt ziet ze een man zijn dochter uit foeteren, ze springt ertussen in en verzorgt het kind. Later hoort ze dat ze man in kwestie kent, haar onbereikbare jeugdliefde!
Wat is Iselle een stoer wijf! Een waanzinnig intensief en soms gevaarlijk beroep als duiker, onderwaterlasser en duikinstructeur. Petje af. Daarbij heeft ze een super conditie, knalrood haar en ze is nog zo aardig ook om in de boekenwinkel van haar tante te helpen. Indrukwekkend!
De schrijfstijl van Esther Stui ik betoverend! Ik ben nog nooit in Cornwall geweest en toch zag ik mijzelf daar rondlopen. Hoe een getijdeneiland werkt, de basis is bekend maar het lijkt mij heel bijzonder om er te wonen! Esther schrijft zo beeldend over deze vriendelijke open gemeenschap dat het enorm bijzonder moet zijn om het eiland te zien en het kasteel een bezoek te brengen.
Ik heb enorm genoten van het boek. Niet alleen wordt alles beeldend beschreven maar ook kwamen de karakters fantastisch naar voren, ze worden goed uitgediept en allebei hebben ze geheimen die naar boven komen. Genieten!
Bedankt @estherstui voor het boek!
Bedankt @estherstui voor het boek!