Cosy winter feelgood!
Dit is deel 1 van de serie Het Schotse Boekendorp. En ik was direct verkocht bij het woord Boekendorp en de ontzettende cosy winter cover!
Vicky leest een brief van de achtjarige Finlay aan zijn overleden moeder. Er zit een foto bij en op de foto houdt hij een boek vast. Het wordt herkend als een speciale uitgave van Alice in Wonderland en is miljoenen waard. Vicky wordt door haar vader, eigenaar van een bekend veilinghuis, naar Schotland gestuurd om dit exemplaar te komen. Swinton, het boekendorp van Schotland, zit vol excentrieke inwoners en ondertussen leert Vicky de achtergrond van Graham kennen en beseft dat ze een persoonlijk aanbod moet maken in plaats van een zakelijk contract opmaken.
Vicky is de hoofdpersoon in Winterwarmte en ze gaat naar Swinton omdat haar vader haar heeft beloofd dat ze dan het filiaal in Berlijn mag gaan leiden dat is haar grootste wens. Terwijl ze in Swinton is en opgenomen wordt door de bewoners van het dorp gaat ze zich steeds meer afvragen of Berlijn wel haar droom is. Was haar liefste wens niet een galerie hebben? Wilt ze wel terug naar Duitsland? Daar weet ze niet eens wie haar buren zijn…
Katharina Herzog schrijft heel beeldend, ik zag mijzelf al helemaal lopen door de sneeuw in dit fantastische boekendorp en door de etalage kijken van de cupcake winkel!
Vicky maakt langzaam een groei door terwijl ze in Swinton verblijft, wat wil ze zelf? De dromen najagen van haar vader of zelf haar dromen uit laten komen?
Na het lezen van dit boek bleven er wel wat vragen open. Wie is die mysterieuze bezoeker en de geheimzinnige kinderprenten maker? Het zorgt er wel voor dat ik niet kan wachten op deel twee en op 21 januari komt Lenteliefde al uit!
Winterwarmte is een slowburn in een cozy boekendorp in Schotland wat zich afspeelt in december. Een echte feelgood met heerlijk excentrieke personages en een winterse setting!