Pageturner
Voor leesclub de Boekenreizigers Olv Erna Eikhoudt mocht ik de thriller Bloedheet van Annet Hulst lezen. Op de witte cover het profiel van een vrouwenhoofd , met daarin stukjes foto’s. Ik heb het boek in één ruk uitgelezen, zo graag wilde ik weten hoe het in elkaar zat. De rode draad; DNA onderzoek, wat iedereen tegenwoordig gemakkelijk zelf kan doen, is iets wat ook mij intrigeert. Het roept vragen op of het wel altijd wenselijk is om te weten wie je biologische ouders zijn. Deze auteur kan schrijven. Het verhaal liep vlot, de personages waren geloofwaardig. Het verhaal gaat over Fee, die samen met haar broer Fabian haar vader voor zijn verjaardag een DNA kit wil geven, om zo verre familieleden te kunnen ontdekken. Wanneer haar broer het toch niet zo’ n goed idee vindt, besluit ze hem zelf te gebruiken en zet dan een cascade in gang die ze niet had kunnen voorzien. Ze ontdekt dat ze niet 1 maar 2 ooms heeft en dat een van hen de ander heeft vermoord en daarvoor een lange gevangenisstraf heeft uitgezeten en ook blijkt dat haar broer eigenlijk haar halfbroer is. Wanneer ze haar ouders om tekst en uitleg vraagt stuit ze op een gesloten front, hetgeen heel ongebruikelijk is voor hen. Ze kan de zaak niet laten rusten, ondanks dat een onbekende haar hier op diverse nare manieren toe maant en besluit in haar familiegeschiedenis te duiken. Ondertussen krijgen we ook informatie over haar privéleven. Haar huisgenote Rox, haar studiegenoot Nick en haar prille vriendje Joey. Wat is hun rol in dit verhaal?De ontknoping is beslist tot het allerlaatste verrassend, maar alle losse eindjes worden goed afgeknoopt, wat bevrediging geeft,maar ook direct met een leeg gevoel achterlaat, omdat ik zo lekker in het verhaal zat.Voor mij een dikke 4 sterren!