Ingewikkeld,maar boeiend plot
Met leesclub de Boekenreizigers Olv Erna Eikhoudt mocht ik het volwassen debuut lezen van Bjorn van den Eynde, De Engelenmoord, tevens winnaar van de MAX Bronzen Vleermuis 2023. Een lijvig werk, onderverdeeld in goed leesbare, korte hoofdstukken, dat desondanks nog niet afgerond voelt. Waarnaar verwijst de veer op de cover, die ook bij alle slachtoffers wordt aangetroffen? Hoe steekt alles nu precies in elkaar. Het feit dat op de omslag staat “ een de Vriese & Durnez thriller” , doet vermoeden dat het hiermee niet ophoudt. En daar ben ik blij mee, want het boek smaakt beslist naar meer. Marjolein de Vriese is een jonge rechercheur , die, net als de compagnon die haar wordt toegewezen, een persoonlijke link heeft met de seriemoorden, die jaren geleden al werden onderzocht door haar vader. Maar wie kan ze vertrouwen in dit ingewikkelde web van hooggeplaatste verdachten, die door de moorden op hun kinderen, door seriemoordenaar Gabriel en zijn jonge handlangster, Junior , onder druk gezet worden. Waarom is haar collega Amrani zo vervelend tegen haar, waarom wil Saelens haar zo graag bij zijn team hebben en wat heeft de achtergrond van Nathan, met zijn vader die travestiet was, er mee te maken? Waarom leent Junior zich hiervoor en wat is het motief van Gabriel? Wie is hij werkelijk? Niet op alle vragen komt een antwoord, wat zorgt dat ik met een lichte craving achterblijf en hoop dat de auteur alweer achter zijn laptop is gezeten, om aan het vervolg te werken.