Kwaliteitsthriller

Beertl 21 maart 2025
Voor leesclub de Boekenreizigers Olv Erna Eikhoudt mocht ik De laatste wens van auteur Marieke Damen lezen. Op de mooie cover staat een takje lavendel, wat verwijst naar een detail uit het spannende boek, dat ik in een dag uitlas. Het las als een trein en dat ik al vrij snel door had hoe het zat deed daar niks aan af. Er is de verhaallijn van Nadja, moeder van Fleur en Thomas , getrouwd met Steven en eigenaresse van een uitvaartonderneming, familiebedrijf , die ze bestiert nadat haar vader in een verzorgingshuis terechtgekomen is en haar moeder hem intensief wil bezoeken en de verhaallijn van een onbekende persoon, wiens hoofdstukken met een doodskist worden aangeduid, die chronologisch lopen van verleden naar heden. Steven overlijdt bij een eenzijdig auto ongeluk op de weg die hij dagelijks reed, iets wat verdacht overkomt. Wanneer kort daarop ook de beste vriendin van Nadja onder verdachte omstandigheden verdrinkt, verandert Nadjas leven in een nachtmerrie. Ze wordt zelf als verdachte aangemerkt,maar wordt juist zelf bedreigd en weet niet meer wie ze kan vertrouwen. Haar goede vriend Stan lijkt het wel heel goed uit te komen dat Steven er niet meer is. Haar nieuwe collega Jolijn vertrekt wel heel snel na haar start weer en haar zus Lucia toont ook weinig betrokkenheid. Ondertussen loopt de spanning op. Nadja vlucht met de kinderen na ontvangst van vreemde enveloppes aan haar gericht. Waarom zou iemand het op haar voorzien hebben? Ze heeft geen vijanden. Dan blijkt dat haar ouders en broer een geheim over haar verleden hebben achtergehouden. Zou hier de link zijn met wat gaande is?

Meer recensies van Beertl