Ingenieus verhaal

Beertl 17 januari 2025
Voor leesclub de Boekenreizigers Olv Erna Eikhoudt mocht ik het boek De val van Tammy Davidson lezen van Lex Passchier . Ik las nog niet eerder iets van deze auteur,maar hoop dat zeker snel weer te doen, want wat was het goed. Op de cover zien we een roodborstje, die in het verhaal een kleine rol speelt.Het boek wordt als thriller aangeprezen en hoewel er zeker spanning in zit, is het voor mij toch veel meer een literaire roman.Het verhaal is heel origineel, met een verhaal in een verhaal en bevatte veel psychologische diepgang en sneed ook nog eens een maatschappelijk interessant thema aan, nl bewuste kinderloosheid.Dit boek raad ik dan ook zeker aan aan fans van bv Anya Niewierra.
We lezen over Puck, die gehuwd is met Abel en die geen kinderwens heeft, in tegenstelling tot haar echtgenoot. Dit kost hen hun relatie,maar na therapie van Puck, komen ze toch weer bij elkaar. En krijgen ze een zoontje Marnix. Hij valt van een klif. En de grote vraag is, of Puck dit gewenst heeft, of dat het een noodlottig ongeval was. Dan switchen we naar politie inspecteur Cees, die de moord op een vrouw onderzoekt en daarbij een man op het spoor komt die de mogelijke dader is en die wellicht zijn inspiratie uit dit boek gehaald heeft. En tenslotte maken we kennis met de auteur van het eerdergenoemde verhaal,die een rol gaat spelen bij de opsporing van de vermeende dader. Het valt allemaal ingenieus in elkaar en de schrijfstijl is plezierig, evenals de beelden die de schrijver weet op te roepen over de omgeving waar het verhaal zich afspeelt.

Meer recensies van Beertl

Het waargebeurde oorlogsverhaal van een Joodse kleermakersfamilie. Een nieuw spraakmakend boek van Frank Krake. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.