Stemmige novelle
Met leesclub de Boekenreizigers Olv Erna Eikhoudt mocht ik de kerstnovelle De Verloren Kerstwens van schrijfster Mirjam Aarts lezen. Een heerlijk feelgood verhaaltje om in de stemming te komen voor de feestdagen. Ik ben niet zo’n grote fan van korte verhalen, maar dit boekje is daarop beslist een uitzondering. De titel in combinatie met de stemmige tekening op de cover dekken precies de lading.
Stella heeft een kookwinkel aan een plein vol winkeltjes. Met kerst staat op het plein een mooie boom, waar mensen tegen betaling hun kerstwens mogen ophangen in een kerstbal. Stella is erg verontwaardigd wanneer ze ontdekt dat met de wensen verder niets gebeurt. Ze besluit verhaal te gaan halen bij de eigenaar van de boom en tevens haar huisbaas. Dit heeft verstrekkende gevolgen voor haar persoonlijk. Toch wil ze er een mooie kerst van maken voor eenzame mensen. Zal haar dit lukken en zal ze zelf ook iemand vinden om kerst mee te vieren?