Luchtig vermaak
Voor leesclub de Boekenreizigers Olv Erna Eikhoudt mocht ik de novelle Dromen op Sicilie van auteur Marelle Boersma lezen. De kleurige tekening op de cover verraadt al dat het hier een boek in het feelgood genre betreft. Wat mij betreft biedt een kort verhaal toch net wat te weinig diepgang en is het nogal voorspelbaar, maar er is wel voor een originele achtergrond van het verhaal gekozen. Het leest beslist heel vlot.We ontmoeten de Franse Milou, die op het vliegveld een korte ontmoeting had met de Italiaanse Matteo, waarbij de vlam in haar licht ontvlambare hart oversloeg. Ze hebben intensief online nachtelijke gesprekken, waarbij ze hoteldebotel raakt en besluit hem als verrassing op te gaan zoeken in Sicilie. Aldaar gedraagt hij zich nogal vreemd: hij wil haar niet thuis ontvangen, verdwijnt steeds en lijkt haar ver uit zijn buurt te willen houden. Zou hij getrouwd zijn? Wat weet ze eigenlijk van hem? Milou besluit er dan maar alleen op uit te trekken en ontmoet Dario. Hij doet een boekje open over Matteo en daarop druipt Milou weer af naar Bretange, waar ze kookt voor ontspoorde kinderen en samenwerkt met haar vriendin Jamila. Ze kan de mooie Dario maar niet uit haar hoofd zetten. Zal ze hem ooit weer zien?