Tussendoortje

Beertl 31 januari 2025
Voor leesclub de Boekenreizigers Olv Erna Eikhoudt mocht ik het tussendoortje Familiestuk van de mij onbekende schrijfster Hetty Visser lezen. De cover oogt geheimzinnig met een spiegel en wat silhouetten. Het boek had een originele invalshoek, maar eindigde nogal abrupt. Het gaat over Sara, die door familie gevraagd wordt om de dagboeken van de overleden Mireille, onder strikte geheimhouding te vertalen. Mij werd niet helemaal duidelijk waarom de familie dit eigenlijk deed, omdat ze feitelijk juist probeerden te voorkomen dat de inhoud ooit het daglicht zou zien. Sara raakt steeds geinteresseerder in Mireille en gaat in haar huis opnzoek naar meer aanwijzingen over haar leven, in de hoop uiteindelijk een mooie biografie te kunnen gaan schrijven. Tijdens haar zoektocht ontmoet ze Lotje, de overbuurvrouw en goede vriendin van Mireille, die weer wat gaten in het verhaal weet in te vullen. Geleidelijk wordt echter duidelijk dat er mensen zijn die proberen te verijdelen dat ze met informatie naar buiten komt, ze word bestolen en later wordt er bij haar ingebroken. In de tussentijd bloeit er iets moois op tussen haar en de betrokken notarisambtenaar Jan-Willem. Zal duidelijk worden wat de ware geschiedenis van Mireille is geweest en zullen de diamanten nog boven water komen?

Meer recensies van Beertl