Zinderende spanning
Met leesclub de Boekenreizigers Olv Erna Eikhoudt mocht ik van de mij niet bekende schrijver Era Richmen de thriller Het Vicarius Genootschap lezen. Deel 3 van een serie met als hoofdpersoon Jim Matteos, maar ook prima als los boek te lezen. De cover laat met een silhouet van een man met een wapen al zien dat het hier om een spannend boek gaat . En dat was het. Een heerlijke jongensroman, die door deze middelbare vrouw met heel veel plezier is verslonden. Doordat het boek zich in de Verenigde Staten afspeelt en zeer vlot is geschreven doet het on- Nederlands aan. Ik ben beslist van plan om nu ook de voorgaande 2 delen te gaan lezen, en hopelijk ook nog hierop volgende boeken. Het smaakte beslist naar meer. Jim Matteos is ontroostbaar na het verlies van zijn geliefde, mede door zijn toedoen, maar laat zich toch overhalen, om, nadat hij na een suïcide poging door zeilster Lauren uit zee wordt gehaald, op te treden als veiligheidsadviseur voor de Minister-president, Julia Davenport. Kort daarop wordt er op haar een moordaanslag gepleegd en loopt hij Lauren opnieuw tegen het lijf, waarbij ze doet of ze hem nooit eerder gezien heeft. Dit is het begin van een reeks van spannende gebeurtenissen en verdenkingen, tegen een achtergrond van een man,Alexander ,die op zoek is naar het eeuwige leven en die alleenheerschappij over de hele wereld wil bereiken. Hij heeft hiervoor een uitvoerig plan, wat al een goed eind op weg is. Wat is de link met Jim? Zal hij het mysterie tijdig weten te ontrafelen en de uitvoering weten te stoppen?