Gezellig tussendoortje
Voor leesclub de Boekenreizigers Olv Erna Eikhoudt mocht ik de novelle Kerst met een staartje lezen van een van mijn meest favoriete Nederlandse schrijfsters. Het was een heerlijke feelgood in winterse sferen. Een lekker tussendoortje, zonder veel pretenties.
Het draait om hondenuitlaatster Bo, die een huis bewoont met haar kat Rooie, terwijl er een huisdieren verbod is en de verhuurder Leo dit op het spoor lijkt te zijn. Haar zus Marijke en diens man Rogier wonen in een boerderij met veel achterstallig onderhoud, waar ze de opvang van een scala aan dieren doen. Ze krijgt te maken met een nieuw hondenbaasje, Dax, die zich nogal onmogelijk en arrogant gedraagt rondom de zorg voor zijn hond Mister C, maar wel ontzettend knap is. Alles lijkt bij elkaar te komen wanneer de gemeente het huis van haar zus laat keuren,om het vervolgens onbewoonbaar te kunnen verklaren,zodat ze het kunnen slopen om daar een nieuwe weg aan te leggen.