On-Nederlands goed
Voor leesclub de Boekenreizigers Olv Erna Eikhoudt mocht ik het boek Koel water van Julienne Brouwers lezen. De cover, met daarop een vrouw onder water, is mooi, maar niet erg onderscheidend en slaat niet echt op de inhoud. Dat is dan ook meteen mijn enige kritische noot over deze voor mij nog niet bekende schrijfster, want wat on- Nederlands goed vond ik dit boek. Een scala aan verdachten, wist mij telkens op het verkeerde been te zetten. Ik kon het boek nauwelijks even wegleggen, zo graag wilde ik weten wie de dader was. Het verhaal is geschreven vanuit ik- persoon Louise, die een geheime verhouding heeft met haar baas Hugo en forensisch rechercheur Amber, die samen met haar collega John, de dood van deze zelfde baas moet onderzoeken. Is het moord? En zoja, wat was het motief? Is zijn vrouw achter de affaire gekomen en heeft ze wraak willen nemen, of houdt het allemaal verband met schimmige dealtjes die het slachtoffer via zijn vastgoedbedrijf sloot? Louise besluit zelf op onderzoek te gaan en we krijgen meer mee over haar familiesituatie en de wat broeierige sfeer tussen haar en huisgenote Annechien. Wat is de rol van bedrijfsjurist Levi, die wel erg geïnteresseerd lijkt in Louise? En is de wat saaie secretaresse van Hugo ook ergens in betrokken geraakt? Dan is er nog de compagnon van Hugo, die probeerde Hugo op het rechte pad te krijgen,maar niet tot hem wist door te dringen. Had hij hem voorgoed willen uitschakelen, om zo de ondergang van hun bedrijf te voorkomen?Tot op het laatst is het spannend en de ontknoping verrassend. Een echte aanrader dus!