Beide zijn overlevende van een moordpartij
‘Meisje zonder verleden’ is een aangrijpende thriller met een mysterieus meisje uit 2019 van de Australische auteur Michael Robotham (1960) bevat 396 pagina’s, en won hiermee de Golden Dagger 2020.
Er wordt een uitgehongerd vies mysterieus meisje gevonden in een geheime kamer in een huis waar zich een doodgemartelde man bevindt. Ze geeft niets van zichzelf prijs. Men geeft haar de naam Evie Cormac en ze wordt geplaatst in een gesloten jeugdinstelling. Als Evie claimt dat ze achttien wordt dient ze een verzoek in om als volwassene de instelling te mogen verlaten. De getraumatiseerde Psycholoog Cyrus Haven moet een oordeel geven over het gedrag van Evie en bepalen of ze zelfstandig genoeg is om de instelling te verlaten. Als de rechtszaak niet gunstig voor Evie verloopt, stelt Dr. Cyrus Haven verrassend voor om haar pleegvader te worden.
Dr. Cyrus Haven werkt parttime als psycholoog voor de politie en raakt beroepsmatig betrokken bij een moordzaak van de 15-jarige Jodie Sheehan een zeer talentvolle kunstschaatsster. Een gearresteerde verdachte past niet volledig in het daderprofiel er blijven losse eindjes. Evie raakt geleidelijk betrokken bij dit moordonderzoek, de onderlinge band tussen Dr. Cyrus Haven en Evie Cormac verloopt uitstekend, men daagt elkaar soms tot het uiterste uit.
Deze steengoed geschreven page-turner bevat geen achtbaanachtige taferelen maar spannende scenes die griezelig onder je huid kruipen. De verhaallijnen wisselen tussen Cyrus en Evie, hierdoor krijgen we als lezer een goed beeld hoe hun onderlinge band groeit, ze hebben iets gemeenschappelijks beide zijn de overlevende van een moordpartij. Het boek werkt naar een geweldige ontknoping toe, waarvan je hoopt dat er geen einde aan komt.
“Je gaat zeker een boek schrijven, hè?”
“Je gaat zeker een boek schrijven, hè?”