Geweldig debuut!
Via boekenclub de boekenreizigers heb ik de debuut thriller Blauw afscheid van Daisy Elings mogen lezen.
Op de cover zie je een vrouw onder een boom staan, met heel veel blauw om haar heen. Ook de titel is in het blauw geschreven. Het lijkt vroeg in de ochtend.
Ik moet mijn kop erbij houden. Verbeeld ik me dit of kijkt het loeder naar mij? Heb jij iets in de gaten kreng? Heb ik een steek laten vallen? Nee, ik ben zorgvuldig geweest. De vraag is : geld dat ook voor jou?
Madelon en Sara zijn al vriendin vanaf hun schooltijd. Sara is getrouwd met Bouke en Madelon met Thijs. Door een ongeval is Thijs depressief. Beide vriendinnen werken bij de KLM. Als ze samen een vlucht naar Zuid-Afrika hebben gaan ze , samen met 3 mannelijke collega’s een korte safari in Pilanesberg Nationaal park in Zuid-Afrika maken. De eerste dag is een gewone fijne dag. De tweede dag is Madelon verdwenen. Madelon heeft een afscheidsbriefje achtergelaten waarin staat dat ze niet gevonden wil worden. Sara twijfelt hieraan en gaat toch op zoek naar haar. Ze moeten weer terug naar Nederland door hun werk. Sara gaat vanuit Nederland verder zoeken naar Madelon. Helaas kan ze niemand zomaar vertrouwen. Heeft Thijs iets te maken met de verdwijning? Leeft Madelon nog? Kan Sara haar vinden?
“blauw afscheid” is een prettig boek om te lezen. Vlot geschreven. Het verhaal is geschreven vanuit Sara, Madelon en een collega. De verdwijning van Madelon is slim bedacht. Ze heeft zo’n zin in de safari zodat je niet zou denken dat ze de verdwijning zelf bedacht heeft. Dankzij het afscheidsbriefje gaan ze niet gelijk naar de politie en dat is ook allemaal heel logisch bedacht allemaal. Je leeft helemaal met het verhaal mee en bedenkt wie of wat de reden van de verdwijning kan zijn. Ik hoop dat er een vervolg gaat komen op dit boek en zo niet verheug ik mij op het volgende boek van Daisy Elings.